Oikein tehdyt ripsienpidennykset eivät vaurioita luonnonripseä.

Silmät ovat herkkä alue. Valitse siis ripsiesi tekijä huolella ja varmista että tekijä on saanut koulutuksen, jotta saat parhaan mahdollisen ja ennen kaikkea turvallisen lopputuloksen. Meillä pidennykset tekee koulutettu ripsiteknikko Irina Koivisto (Grown Lashes- klassinen koulutus ja Lash Lovers- volyymikoulutus).


Ripsipidennysten tekijän tulee olla koulutettu, jotta ei asenneta esim. liian pitkiä tai painavia ripsikuituja omaan luonnonripseen. Väärin asennetut, vääränlaiset kuidut tai virheellinen liiman käsittely voi vaurioittaa vakavasti silmiä, vähintäänkin katkaista omat luonnonripset, mutta vakavimmillaan voi aiheutua jopa näönmenetys. Ole siis tarkkana, kenelle menet pidennyksiin!

Ripset uusiutuvat yksilöllisesti n. 6-9 viikon välein ja kasvu tapahtuu useassa eri kerroksessa. Ripset eivät siis kasva tasamittaisena, vaan silmissä on eri pituisia ripsiä. Ripsikuitu tipahtaa pois oman ripsesi mukana kun sen kasvukausi on ohitse.

Klassinen ripsikuitu liimataan yksi kerrallaan vain yhteen omaan ripseen. Liimasauma on ripsen tyvestä vain noin puolet oman ripsen pituudesta. Jos liimaa on koko ripsen mitalta, oma ripsi kuivuu ja katkeaa herkästi. Liima ei saa koskaan ulottua luomelle asti eikä valmiista ripsistä kuulu löytyä liimapaakkuja. Klassinen ripsikuitu on painavampi kuin volyymikuitu.

Volyymiripsissä laitetaan yhtä omaa ripseä kohden, halutusta lopputuloksesta riippuen, 2-7 kuidun viuhkoja. Tällä tekniikalla on mahdollista peittää luonnonripsissä olevia aukkoja ja saada myös harvaripsisille asiakkaille tuuheat ripset. Näyttävätkään volyymiripset eivät rasita omia ripsiä, kun ne on oikein asennettu koulutetun ammattilaisen toimesta. Volyymit ovat superpehmeät ja kevyet, ja ovat erittäin kauniit ja mukavan tuntuiset.

Ennen pidennyksiin tuloa:


Jos sinulla on tosi herkät silmät, tai epäilet allergiaa, kannattaa sopia testausaika. Testauksessa kokeillaan silmiisi pienempää ripsimäärää ja odotellaan muutama päivä, että tuleeko jotain reaktiota. Testauksesta veloitetaan 25 €. Ko. summa vähennetään loppusummasta, mikäli täysi pidennyssetti päätetään laittaa.

Muistathan pitää ripsesi puhtaana =)


Muistathan olla kastelematta ripsiäsi 3 tuntiin ennen asennukseen tuloa (myös ennen jokaista huoltoa!) Muistathan kuitenkin ripsien huolellisen pesun tarkoitukseen sopivalla puhdistusaineella (ei öljypohjaisia/öljyisen tuntuisia tuotteita) ja vedellä ennen pidennyksiin/ huoltoon tuloa. Ripsikuidut eivät pääse kunnolla kiinnittymään pesemättömään luonnonripseen, joten on asiakkaan vastuulla huolehtia ripset puhtaaksi rähmästä, liasta, meikistä, voiteista, hiestä, ihotalista ym. ennen pidennyksiin/ huoltoon tuloa. Pesun jälkeen asiakkaan tulee myös varoa, etteivät ripset pääsisi likaantumaan. Liian myöhään tehdyn pesun takia luonnonripset eivät välttämättä ehdi kuivua läpikotaisin ja se voi vaikuttaa ripsien pysyvyyteen heikentävästi. Puhdistus olisi kuitenkin parasta tehdä samana päivänä kuin aikasi on, koska esim. yön aikana ripsiin voi päästä rähmää, pölyä, kosteusvoidetta tms. Vaikka silmiä ei olisikaan meikattu, on puhdistus silti ehdottoman tärkeää! Näin toimimalla pysyvyys olisi paras mahdollinen! Pesemättömyys tai liian myöhään pesu saattavat siis todella heikentää pidennysten kestävyyttä, joten oikeaoppinen puhdistus on todella tärkeää muistaa ennen jokaista aikaa. Onneksi ei enää tarvitse varoaikoja ripsipidennysten jälkeen =) Palkintona asiakas saa kauniit ja kestävät ripset!

Mikäli ripset eivät ole läpikuivuneet, vaan niissä on kosteutta, ei ripsiteknikko voi taata pidennyksiin hyvää pysyvyyttä. Huomoithan myös, että jos ripsissä on pidennyksiin/ huoltoon tultaessa ripsiväriä tms. ei pidennyksiä voida sillä kertaa asentaa/ huoltaa, vaan pitää varata uusi aika.

Veloitamme ns. hukkaan menneestä työajasta 50% alkuperäisestä hinnasta, joten pidäthän huolta, että tulet paikalle puhtain, jo kuivunein ripsin. Ripsiteknikko on töissä hoitolassa ja paikalla varattuna aikana vain teitä varten ja yksityisyrittäjänä palkkaa saa vain toteutuneesta työstä. <3 Pyytäisimmekin ystävällisesti huomioimaan tämän seikan <3

Pidennysten käyttö ei estä ripsien pesua, eikä ole syy välttää ripsien kastelua suihkussa tai niiden pesua kasvojenpesun yhteydessä. Ripsipidennykset puhdistetaan runsaalla vedellä aamuin illoin. Nykytekniikan ansiosta ei pidennysten laiton jälkeen tarvita enää varoaikoja tms. vaan voit mennä suoraan suihkuun, saunaan, jumppaan jne. pidennyksillä kaunistettuna!

Mikäli käytät silmämeikkiä, muistathan päivittäisen pesun öljyttömällä puhdistusaineella. Ja vaikka et meikkaisikaan päivittäin, niin ripset tulisi pestä vähintään muutaman kerran viikossa öljyttömällä puhdistusaineella. Vaikka ripsissä ei olisikaan näkyvää likaa, kertyy niihin kuitenkin hikeä, kasvovoiteita, ihon omaa rasvaa, talia, pölyä, hiuslakkaa ym, jotka voivat pahimmillaan aiheuttaa erilaisia silmätulehduksia ja häiritä luonnonripsien kasvua. Lika on yleisin syy volyymiviuhkojen "kasaan vetäytymiseen eli paakkuuntumiseen".

Hellävarainen pesu oikeanlaisella tuotteella ei heikennä ripsien pysyvyyttä, vaan päinvastoin!

Yleisimmin lika on silmämeikkituotteiden rippeitä (esim. jos laitat ripsiväriä alaripsiin, siirtyy sitä myös pidennyksiin silmien räpyttelyn vuoksi).

Klassisten -, sekä volyymiripsien hoitaminen on äärimmäisen helppoa!

Muista nämä, niin pärjäät jo pitkälle:

hyvä puhdistus sekä ripsien harjaus tarvittaessa

Oikea tapa harjata ripset on yläkautta pyörittäen ripsiharjaa kevyesti tyvestä pois päin. Näin teknikon käsityönä tekemät ripsiviuhkat pysyvät kauniisti avoimina.

Älä yritä suojella pidennyksiäsi pesemättömyydellä. Hyvän puhdistuksen ansiosta ripset kestävät paremmin, kun taas meikin jäämät ja esimerkiksi ihosta irtoavat epäpuhtaudet heikentävät ripsien kestävyyttä. Ripsien repiminen, hankaaminen ja nyppiminen eivät ole hyväksi pidennysille, eivätkä myöskään luonnoripsellesi, eli vältä niitä!

Silmäsi ansaitsevat puhtaat ja kauniisti järjestyksessä olevat ripset koko huoltovälin ajan.
Luonnonripsesi kiittävät, ja ripsiteknikko myös =) !

Käy huollattamassa ripsesi säännöllisesti sinulle sopivin välein, norm. n. 2-5 vkon välein. Huoltoaika kannattaa varata jo lähtiessä pidennysten laitosta, jotta saat varmimmin haluamasi ajan.

Mikäli ripsiä on yli 50% jäljellä, menee se huoltona. Muutoin veloitetaan uusien ripsien hinta.